Om lägenheten

Allmänt

Bvd FochVår lägenhet ligger i stadsdelen Illette i centrala Antibes, endast ett par minuters promenad från stranden Plage du Ponteil och lika långt från gamla stan och Marché Provencal. Många bra restauranger, barer och shopping finns runt hörnet. I byggnaden intill finns även en liten mataffär som bland annat säljer färskt bröd på morgnarna. På promenadavstånd finns även ett bra bageri, boulangerie L'Illette, där vi brukar köpa vårt frukostbröd och andra godsaker. Ett par hundra meter uppför Bvd Foch finns ett slakteri.

Lägenheten är på ca 60 kvm, fördelade på två sovrum, vardagsrum med angränsande öppet kök, badrum med dusch och toalett samt en separat gästtoalett. Lägenheten har genomgående planlösning och två balkonger. En balkong vetter mot gatan i nordostläge med viss havsutsikt och den andra ligger i sydväst och vetter mot innergården. Ytan är effektivt utnyttjad och det finns gott om utrymme för 4-6 personer. Lägenheten ligger på femte våningen av sju med tillgång till hiss. Lägenheten helrenoverades 2015 och är inredd i skandinavisk stil med ljusa material och färger.

Lägenheten är utrustad med en effektiv luftkonditionering som ger både kyla och värme och finns i samtliga rum. I lägenheten finns även ett trådlöst Internet, 32" platt-TV med 33 franska kanaler samt ljudanläggning med AUX-ingång. TV:n har 2 HDMI- och USB-ingångar som kan anslutas till en egen extern DVD-spelare eller AppleTV. Huset har hiss och porttelefon.

Vardagsrummet

Vardagsrummet är lägenhetens mittpunkt. Där finns dels en hörna med en (bädd-)soffa, soffbord och fåtölj, dels ett matbord och stolar.

Köket

kök2Kök framifrån

 

Köket, ett s.k. cuicine americaine, angränsar till vardagsrummet och erbjuder goda förutsättningar för all sorts matlagning. Det är fullt utrustat med kyl, frys, induktionshäll, ugn (pyrolys), micro, diskmaskin och kaffebryggare.

En uppsättning av porslin, glas m.m. finns för 8 personer.

Sovrummen

Sovrum 3

 

Ett sovrum är inrett med en dubbelsäng på 160 cm, det andra med två enkelsängar á 90 cm. Sängar och resår- och bäddmadrasser kommer från IKEA och är av svensk standard. I båda sovrummen finns garderober för klädförvaring och annat. Båda sovrumen har AC och utgång till balkong i S/V-läge.

Badrum och WC

BadrumWC2Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, toalett, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Intill badrummet finns också en separat gästtoalett vilket är praktiskt om man vistas många i lägenheten.

Två balkonger med utsikt

Balkong SV med kaffe

 

Lägenheten har två balkonger om ca 7 kvm vardera i sydväst (mot innergård) och i nordost (mot gata med viss havsutsikt), där man med fördel avnjuter såväl frukost som en eftermiddagsdrink i solskenet. Mitt på dagen erbjuder båda svalkande skugga.

Planlösning

Planlösning